Mijn schrijfcursussen

NIEUW!

Cursus Schrijf je binnenste buiten!

Wil jij graag op een speelse, creatieve en autobiografische manier kunnen schrijven? In deze cursus leer je technieken die je kunt gebruiken om al schrijvend jouw leven en verlangens in kaart te brengen.

Schrijven is leuk, maar soms zitten de woorden heel diep en loopt je pen vast. Het lukt je niet om je gevoelens op te schrijven. Toch voel je een verlangen om thema's zoals Creativiteit en Verlangen aan het papier toe te vertrouwen. Door het verkennen van gebeurtenissen, onderliggende motieven en herinneringen leer je jezelf steeds beter kennen.

Wat leer je?

* Hoe je met plezier en aandacht naar je pen kunt luisteren;

* Verschillende schrijftechnieken en hoe je beeldmateriaal en tekstfragmenten als       inspiratiebronnen gebruikt;

* Het vinden van materiaal en perspectieven waarover je wilt (door)schrijven;

* Praktische tips, zodat je na de cursus zelf jouw (schrijf)reis kunt voortzetten.

De structuur van de schrijfoefeningen zorgt ervoor dat je een kader hebt waarbinnen je een stuk van jouw verhaal kunt verkennen, zonder hierin te verdwalen. De structuur bestaat uit het onderwerp of de focus van de oefening, in combinatie met de hoeveelheid tijd of de hoeveelheid tekst die jij als cursist schrijft. 

Uitgangspunten bij het schrijven:

* Dateer alle teksten, schrijf zo snel als je kunt, corrigeer niets, wees eerlijk en maak je nu geen   zorgen over spelling of grammatica. Schrijf beeldend en laat je zintuigen spreken.

Uitgangspunten bij het voorlezen van de geschreven teksten:

* Je hoeft geen inleiding of uitleg te geven; het voorlezen van de tekst alleen volstaat. Jij bepaalt   als cursist pas na het schrijven of je jouw tekst wilt voorlezen. Bij het voorlezen schenkt de   luisteraar alleen aandacht en geeft verbaal zo min mogelijk commentaar.

Wat heb je nodig?

* In ieder geval geen schrijftalent! Wel de intentie om stil te staan bij wat er voor jou toe doet en   welke herinneringen gehoord willen worden. Laat je verrassen door je eigen woorden en vind   inspiratie om thuis verder op ontdekkingsreis te gaan.  

Wanneer, waar, hoeveel?

Cursusdata  

 1e groep: woensdag 24/1, 31/1, 7/2, 14/2, 28/2 en 27/3  = VOL!!

 2e groep: woensdag 3/4, 10/4, 17/4, 24/4, 15/5 en 22/5 = VOL!!

Locatie  

 Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11, 8601 EE Sneek

 van 10.00 - 12.00 uur, inloop vanaf 9.45 uur. 

 

Kosten  

169,00 euro

Belangstelling?

Ga dan naar: https://kunstencentrumatrium.nl Klik daarna op het kopje ''Cursussen overdag". Onder dit kopje vind je: "Schrijf je binnenste buiten!" Klik dit aan dan vind je de schrijfcursus: "Schrijf je binnenste buiten!" Voor de cursussen met de start in januari en maart kun je je niet meer inschrijven. Ik kan je wel op een wachtlijst zetten voor de eventuele najaarscursussen in 2024. Graag tot ziens!   

Benieuwd naar ervaringen van eerdere cursisten? Kijk dan op mijn website bij het kopje "Referenties". 

Fotografie: Stockfoto