Welk boek zou voor elk mens verplicht moeten zijn?

'De Maskermaker' van Wibe Veenbaas, Joke Goudswaard en Henne Arnolt Verschuren. Het boek beschrijft onder andere de verschillende karakterstructuren en basale levensthema's van de mens. De bijbehorende gedichten en verhalen zijn prachtig en raken aan de essentie. Inzicht krijgen in welke structuren het meeste op mij van toepassing zijn, is een groot geschenk voor mijn verdere leven. Hierdoor snap ik steeds beter waarom ik me soms niet thuis voel in de wereld (zie mijn gedicht 'On(t)roerend goed'), of waarom ik af en toe teveel vervloei met de ander.  

"Delf mijn gezicht op, maak mij mooi, wie wordt ontmaskerd wordt gevonden en zal zichzelf opnieuw verstaan en leven bloot en onomwonden, aan niets of niemand meer ten prooi - en zo verbonden..." (Huub Oosterhuis)

Overzicht Blogs

Wat is de mooiste quote?

Hoe zou jij je biografie noemen?

Welk boek zou voor elk mens verplicht moeten zijn?

Wat is jouw lijflied?

Waar heb jij het meeste geleerd?

Als jij je jonge ik advies zou mogen geven, wat zou dat dan zijn?


Terug naar Blogs